21 Ekim 2013 Pazartesi

Bayram sonrası, Bugünlerde...

 Bayram ziyaretleri, bayram hediyeleri, bayram mesajları, bayram trafiği derken bir kurban bayramını geride bıraktık. Yaklaşık on gün evden uzakta olduğumuzdan Alaz'ın evini çok özlediğini farkettik. O kadar özlemiş ki, eve daha girmeden sevinip el çırpmaya başladı. Eve gelip, yatağında yatması ile birlikte derin uykuya dalıp güzelce uyudu. Sanırım bebekler ve çocuklar düzenli hayatı daha çok tercih ediyor.




 Anne olduktan sonra bayramlar daha yorucu geçmeye başladı. Her ne kadar büyükler torunlarıyla vakit geçirip bize daha çok vakit kalsa da, yer değişikliği Alaz'ın da huyunun suyunun değişmesine neden oluyor. ''Yemek yemedi, uyumadı, tuvaletini yapamadı.'' derken eşim ve benim epeyce yorulduğumuzu anlıyoruz. Sanırım annelerimizin bayramlarda ne kadar yorulup, yorgun düştüğünü şimdi daha iyi anlıyorum. Bir de eski adetlerin daha baskın olduğunu düşünürsek epey zorlanmışlar.

 Neyse ki bunlar tatlı yorgunluklar ve güzel anılar olarak hafızalarımıza kazınacaktır. Sanırım önemli olan, fazla şikayet etmeden bu zamanların tadını çıkarmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder