28 Kasım 2013 Perşembe

1 Yaş, 1 Diş, 3 Aşı

 Beklenen diş, Alaz'ın doğum gününden bir gün sonra kendini gösterdi. Aylardır beklediğimiz diş buğdayı sonunda çıktı. Hâl böyle olunca evde ufak çaplı bir bayram havası oluştu.


  Sabahın erken saatlerinde, sağlık ocağında aşılarımızı olduktan sonra bütün gün iştahsızlık problemi yaşadık. Akşama kadar hiçbir şey yemek istemedi. Sonra, benim elimi kendi ağzına götürdü. Bir de ne göreyim, meğerse derdimiz aşı değil, diş çıkarmasıymış. Bu konuda beklentilerim azaldığı için hiç tahmin etmemiştim.


 Bebeklerin diş çıkarma olayı, ne yazık ki çok sancılı bir dönem.
Uykusuzluk, huzursuzluk, iştahsızlık, ateş, ishal ve daha bir sürü belirti diş çıkarma sırasında ortaya çıkıyor. Bir sürü diş kaşıyıcı alınır. Bu dönemde Calpol ve diş jeli her zaman en sevilenler listesindedir. Bebeklerimizin sakinleşmesi için '' Asla yapmayacağım. '' dediğimiz kucakta sallama, televizyon seyrettirme, çikolata verme gibi kendimizde pişmanlık yaratacak aktivitelere yöneliriz. Çoğu zaman huysuzluk içerisinde kıvranan bebeklerimiz bunların da hiçbirini istemez ve ağlamaya devam eder. Sonra hiç ummadığımız bir zamanda bebeğimiz sakinleşir ve uyur. Film burada biter. Ama film bir kaç gün sonra tekrar hem de HD olarak tekrar karşımıza çıkar. Diş çıkana kadar aynı senaryoyu defalarca yaşarız. Bu senaryo sonrasında, daha yorgun ve daha uykusuz bireyler olarak hayatımıza devam ederiz. Bu durumu pek çok anne baba yaşamıştır veya yaşıyordur.


  Diş çıkarma döneminde olan tüm bebek ve onların annelerinin Allah yardımcısı olsun. Umarım bu dönemi çabucak ve rahatça atlatırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder