23 Aralık 2013 Pazartesi

Ateş ve Bir Diş Daha, Bugünlerde...

 Biz anneler, ne zaman çocuğumuz yemek yemese, ne zaman ateşlense veya ne zaman canı yandığı için ağlasa içimizden bir şeyler kopar sanki. Hele bir de hasta oldular mı, bir taraftan Allah daha kötüsünü vermesin diye dua ederiz, bir taraftan da o an hayattan zevk almamaya başlarız.
 Bunların hepsini hissedeceğimiz bir dönem varsa o da diş çıkarma dönemi diyebilirim. En azından benim için öyle.



 Bizim evde, Alaz'ın  diş çıkarma serüveni tam gaz devam ediyor. Huysuzluk, uykusuzluk ve iştahsızlığın yanına şimdi de ateş çıktı. Ateş düşürücü ve ateş ölçer ile resmen arkadaş olduk. Aniden yükselen ateş ve akabinde oluşan huysuzluk , bizi doktorun yolunu tutmamıza neden oldu bile. Sonuç, alttan bir diş çıktı ve üst dişler yavaş yavaş geliyor.



Diş çıkarma dönemi ile birlikte Alaz'ın geceleri sık sık emmek istemesi gece neredeyse her saat başı uyanmasına neden oluyor. Hâl böyle olunca uykusuz geceler hayatımızın değişmez bir parçası haline geldi. 


Gece uykusuzluğu nedeniyle değişik yerlerde değişik şekillerde sızma dönemi başladı. Ama bu gündüz uykusu on dakikayı geçmiyor. Akabinde tekrar huysuzluk ve ağlama isteği.

Umarım bu diş çıkarma dönemini daha da zorlaşmadan kısa zamanda atlatırız. Bu dileğimi de daha bir kaç postta yazacağım gibi gözüküyor. 

Çocuğu diş çıkarma döneminde olan tüm ebeveynlere kolay gelsin ve bol sabırlı günler dilerim.:)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder