11 Aralık 2013 Çarşamba

Bugünlerde...Yılbaşı Hazırlıkları

 Evde bir çocuğunuz olunca daha önce yapmadığınız pek çok aktiviteyi tekrar yapmaya başlarsınız. Bunlardan biri de çam ağacı süsleme.


 En son çocukluğumda süsledigim yılbaşı ağacı ile yıllar sonra buluşmam beni duygulandırıp dokunaklı sahneler yaşanmasına neden olmadı. Maksat Alaz'a eğlence çıksın.

 Aslında, biz Türkler noel ruhunu pek hissetmedigimiz için olayın sadece estetik kısmıyla ilgileniyoruz. Biz de ağaç süsleme dekoratif bir eğlence olmaktan öteye gitmiyor. Bunun için de ''Hristiyan Geleneği'' diye hayıflanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ne de olsa estetik ve güzel olan herşey insanların dikkatini çeker. İtiraf edelim, bu süslü ağaçlar çok güzel görünüyor. Öyle ki , AVM ve sokaklarda çekilmiş pek çok yılbaşı ağacı fotoğrafı sosyal medyada paylaşılıyor.



 Neyse konuyu fazla dağıtmadan sadede gelelim. En yakın Migros' a gittik ve ağaç ile süslerimizi aldık. Maksat süsleme veya organize etmek olunca,  tabi ki ben bunu devlet meselesi haline getirdim. Yok süslerin rengi uyumlu olsun, yok ışıklar yeterli olsun, ağacın tepesinde yıldız olsun derken evimize sonunda gelebildik.


 Öyle ya da böyle ağacı süsledikten sonra, Alaz'ın bitmek bilmeyen tatma ve kemirme huyu nedeniyle tehlikeli olabileceğini düşünüp,  şimdilik onun ulaşamayacağı bir yere koyduk. Ama buna rağmen de ilgisini çekmeyi başardık. Özellikle ışıkları yandığı zaman hayretler içinde kalıyor ve gülüyor. Bu demek oluyor ki, yeni eğlencemiz bizim kızı mutlu etti. Bu da bizi keyiflendirmeye yetti bile.

 Hal boyle olunca, kendisinin süsleyeceği günleri iple çeker olduk.

 Sırada hangi aktivitelere yöneleceğiz bilmiyorum ama zamanla   göreceğiz. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder