1 Temmuz 2014 Salı

Amasra'da Bir Gün...

 Batı Karadeniz'in en güzel yerlerinden biri bence kesinlikle Amasra'dır. Ara ara olsa da eşimle buraya gelmeyi severiz. Bu sene de hem doğum günümü kutlama hem de biraz değişiklik olsun diye  Amasra'nın yolunu tuttuk. Şansımıza hem hava güzel hem de iskorpit mevsimi olunca daha da mutlu olduk.



 Bu sene Amasra'da deniz mevsimi hava muhalefeti nedeniyle geç başladı diyebiliriz. Zaten Karadeniz'de yaz sıcaklarının 1,5 ay sürdüğü bir gerçek. Deniz mevsimi de Temmuz ayı ve Ağustos ayının ortasına kadar sürüyor. Ama güzel olan bir şey var ki bu aylar hiç bir zaman güneyde ki gibi bunaltıcı olmuyor.



Peki Amasra'da ne yapılabilir diye soracak olursanız,  bazı önerilerde bulunmak isterim.

1 - Tarihi çok eski olduğu için, kültür turlarından hoşlanıyorsanız rotanıza burayı da ekleyin derim. Ayrıca deniz turları ile de Karadeniz kıyılarında gezebilirsiniz. 


2 - Beş yıldızlı otel kavramı olmadığı için ufak pansiyonlarda kalıp tatil yapabilirsiniz. O kadar çok pansiyon var ki, ister liman manzaralı ister eski bir binada konaklama gibi seçenekleriniz var. Otelde rahat ederim diyorsanız bir kaç butik otel tadında oteller de mevcut.


3 - Yapılacak bir diğer şey ise kesinlikle Amasra salatası eşliğinde balık yemek. Balıklar tazedir ve özellikle bize söylenen haziran ayının iskorpit ayı olduğudur. En meşhur mekanı meydanda Çeşmi Cihan Balık Lokantasıdır. 


4 - Gece canlı müzikten tutun da çay bahçelerine kadar vakit geçire bileceğiniz bir sürü alternatif var.


Kısaca Amasra doğa ile iç içe güzel bir yer. Bölge halkı, o bölge de yapılmak istenen termik santral projesinin iptali için yıllarca mücadele veriyor. Bununla ilgili gösterilerden tutun da imza toplama kampanyalarına kadar yapabildikleri her mücadele veriyor ile direniyor. Umarım hiç bir zaman Amasra'nın bu kendine has yapısı ve doğal güzellikleri bozulmaz.



Son olarak eşimle tesadüfen gördüğümüz bu bahçeye bayıldık. Kimin aklına gelir ki elektrik süpürgesinden saksı yapmak.:)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder