9 Ekim 2015 Cuma

Çocukla Seyahat Rehberi 1

 Çocukla Seyahat...Bu başlığın altında aslında bir sürü soru gizlidir. "Uyku düzeni bozulur mu? Huysuzluk yapar mı? İştahı kaçar mı? Çok yorulur muyum? Hastalanır mı?..." bitmek bilmeyen sorular kafamızdan geçer durur. Evet tatil sırasında pek çoğu da gerçekleşir. 



Çocuklar kimi zaman evdeki halinden daha çok huysuzlanır, yemek yemez hatta hastalanır ama bazen de tam tersi beklediğinizden daha çok keyiflenir, iştahı açılır ve hiç uyumadığı kadar uyur. 

 Nasıl ki biz büyükler uçaktan inince başımız ağrıyor, güneşlendikten sonra uykumuz geliyor, uykusuz kaldığımızda asabileşiyorsak aslında çocuklar içinde bu durum geçerli. Tek fark, onların enerjileri bizden daha fazla ve bizden daha farklı zamanlarda tepkilerini gösteriyor olmaları.

 Çocukların her ortama alıştıklarını unutmamak gerek. "Benim çocuğum kendi yatağından başka yatakta yatmaz!" gözüyle bakarsanız gerçekten yatmaz. Ama yeri geldiğinde koltukta da uyuyabilir diye düşünürseniz seyahayatler daha kolay olmaya başlar. 



 Kendi yaşadıklarım, araştırdıklarım, yaptığım hatalardan çıkardığım derslerden örnek vererek "Çocukla Seyahat Rehberi" adı altında bir yazı dizisi hazırlıyorum. Uzun soluklu olacağı için birden fazla post yazıp, bir başlık altında toplayacağım.

 Saygılar, Sevgiler:) 


 

4 yorum:

  1. Merakla bekliyoruz. Ama çok güzel yerleri geziyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. Pekala henüz çocuk sahibi değilim ama yazınız merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım ilerde yardımı dokunur. Tesekkürler:)

      Sil